Twee factor authenticatie maakt oefenportaal E-revalidatie veiliger

Vanaf woensdag 22 mei moeten patiënten die gebruik maken van E-revalidatie inloggen met een 2-factor authenticatie. De huidige manier van inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord voldoet helaas niet aan de wettelijk gestelde beveiligingseisen. Met de 2-factor authenticatie voldoen we daar wel aan.

Wat is 2-factor authenticatie?

Twee factor authenticatie (2FA) is een veilige(re) manier van inloggen. De identiteit van de gebruiker wordt hierbij vastgesteld door middel van twee factoren. Je opent het digitale slot als het ware niet met één, maar met twee sleutels. Dit betekent dat u naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, nog een tweede factor (manier) nodig heeft. U kunt kiezen voor verificatie via de e-mail of via een authenticator app. Hoe dit precies werkt wordt vanaf 22 mei stapsgewijs uitgelegd wanneer u opnieuw inlogt.

Hulp is dichtbij

Onze Helpdesk Digitale Zorg helpt graag. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 – 18.00 uur via telefoonnummer 085 130 4575.