Danique fietst 23 april –na heftig ongeval- mee in de sponsortocht

In de zomer van 2015 raakt Danique Molendijk (18 jaar) betrokken bij een zeer heftig verkeersongeval.

Ze breekt naast een arm en beide benen, ook zeven ribben en loopt daarbij ook nog eens twee klaplongen op. Een verschrikkelijk ongeval. Ze wordt acuut per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle wordt gebracht. Na een tijd door gebracht te hebben in het ziekenhuis kan Danique beginnen aan een periode van revalidatie. Danique over haar revalidatie: ”Een heel heftige periode, waarin ik mezelf opnieuw leerde kennen. Ik moest leren omgaan met het feit dat ik veel dingen niet meer kon, die ik eerst wel kon. Tegelijk beleefde ik in de twee en halve maand in het revalidatiecentrum in Beetsterzwaag toch ook wel een mooie tijd, ook omdat ik daar mensen trof die in een vergelijkbare situatie zitten”.

Door een intensieve klinische revalidatieperiode kan Danique weer veel dingen zelfstandig doen, waar ze erg blij mee is. Op dit moment wordt ze nog poliklinisch behandeld in Emmeloord en bestaat haar interdisciplinaire team, naast een revalidatiearts, onder andere uit; fysiotherapie, psychologische hulp en ergotherapie. Danique: ”Ik ben er nog niet, maar ben wel op de goede weg”.

Danique fietst voor het goede doel

Nadat Danique een flyer aantrof van de Revalidatie Friesland Sponsortocht raakte ze met haar fysiotherapeut hierover in gesprek en besloot ze om zaterdag 23 april mee te fietsen aan de 30 km fietstocht! Een moedig initiatief waarbij Danique volop ‘laat zien wat ze kan!’

”Ik sprak met een paar vrienden over de sponsortocht en ze waren direct enthousiast om met me mee te fietsen! De tocht is zelfs wel een beetje een extra stimulans om nog wat harder te trainen”, aldus een gemotiveerde Danique.

De Revalidatie Friesland Sponsortocht heeft als goed doel: ‘Sporten & bewegen mogelijk maken voor mensen met een beperking’.

Meer lezen over de sponsortocht