Elias: “Stappen blijven maken”

Elias van der Sloot (72) werd in 2015 getroffen door een herseninfarct en voor revalidatie opgenomen in de kliniek in Beetsterzwaag. Dat was voor hem bekend terrein . In de jaren 70 heeft hij voor onze organisatie gewerkt.

Boos

“Toen ik het herseninfarct kreeg en me daarna realiseerde wat dat betekende was ik eerst erg boos. We hadden namelijk een bijzondere rondreis door Amerika op de planning staan. Die reis moest doorgaan én ik wilde zelf rijden in de camper”, vertelt Elias. De boosheid werd gaandeweg omgezet in vechtlust. Vechtlust om er voor te zorgen dat hij het infarct weer te boven kwam. “Ik heb hard gewerkt en het is me gelukt. De reis ging en wij hebben afwisselend de camper bestuurd”, aldus Elias.

Schilderen

Elias: “Na een loopbaan als verpleegkundige en het runnen van een eigen bedrijf ben ik begonnen te schilderen eerst met olieverf en afwisselend met Acrylverf. Ik volgde cursussen bij Len vd Zee, Margreet Boonstra en Ria van der Leede. Met name het waddengebied inspireert mij en sowieso water en luchten”.

Vol leven

Elias leidt een druk en vol leven. Hij heeft samen met zijn echtgenote Jansje 4 kinderen en 5 kleinkinderen en daar moet regelmatig op gepast worden. Aan schilderen komt hij niet zo vaak toe. “We zeilen en kamperen ook graag vertelt Elias lachend. Terugkijkend heeft hij heel veel mooie periodes in zijn leven meegemaakt. Wat hij nog zou willen? “Blijven reizen en in de toekomst nog eens een portret leren schilderen”, antwoordt Elias

Juni 2017.