Mariska: “Vier het leven!”

Op 33-jarige leeftijd werd Mariska Boomsma getroffen door een herseninfarct en hierdoor heeft ze nog erg last van afasie. Na dit herseninfarct volgde er een tijd van revalidatie, met goed resultaat.

Mariska had in maart 2016 last van hoofdpijn, misselijkheid en moest veel overgeven. Toen ze ook nog wartaal sprak aan de telefoon, werd er alarm geslagen. De ambulance en haar vader kwamen tegelijk aan bij Mariska thuis. Eenmaal in het ziekenhuis werd er een scan gemaakt. Het bleek heel erg mis te zijn: Mariska was getroffen door een herseninfarct.

Opnieuw leren

In Groningen werd ze geopereerd om het bloeden te stoppen. Daarvoor moest een groot stuk uit de schedel gehaald worden. Dat stuk heeft twee maanden in de vriezer gelegen en is daarna terug geplaatst. Knetterhard heeft ze aan haar revalidatie gewerkt. En met resultaat! Ze ging liggend naar binnen en kwam lopend weer naar buiten. Mariska heeft nog veel last van afasie en heeft restverschijnselen in haar rechterarm en been. Ze moest veel dingen weer opnieuw leren, zoals het schilderen.

Vier het leven

Maar eigenlijk vindt ze dat haar leven niet zoveel veranderd is na haar herseninfarct. Ze is nog steeds dezelfde vrolijke en optimistische Mariska. Ook haar liefde voor schilderen, de kleur roze en flamingo’s is ze niet verloren. Mariska haalt alles uit het leven. Haar levensmotto is dan ook: vier het leven!

Juli 2018