Revalideren na borstkanker

Eén van de meestvoorkomende vormen van kanker is borstkanker. Vrijwel iedereen heeft een geliefde die een vorm van kanker heeft (gehad). Wanneer je borstkanker hebt (gehad) kan je terecht bij Revalidatie Friesland. Onze behandeling ‘Oncologische revalidatie’ helpt je om te revalideren na borstkanker. De behandeling van lichamelijke en psychische problemen als gevolg van kanker en chemotherapie staan hierbij centraal.

Leven na borstkanker

Volgens het KWF krijgen per jaar ongeveer 15.000 mensen borstkanker. Hiervan krijgen vrouwen verreweg het meest te maken met borstkanker (14.500). Van de personen die de diagnose borstkanker krijgt, is 85% na 5 jaar en 77% na 10 jaar nog in leven. De overlevingskans na borstkanker is dus aanzienlijk, gelukkig!

Om het leven na borstkanker zo aangenaam mogelijk te maken biedt Revalidatie Friesland de mogelijkheid voor Oncologische Revalidatie. Deze mogelijkheid om te revalideren na borstkanker is bedoeld voor volwassenen die kanker hebben of hebben gehad. De behandeling wordt geboden in alle fasen van de ziekte. Zowel tijdens het traject van oncologische zorg, als nadat de ziekte is genezen.

Revalidatie na chemotherapie

Het ondergaan van chemotherapie heeft een heftige impact op het lichaam van de patiënt. Ook mentaal is de invloed vaak duidelijk merkbaar. Gelukkig zijn er revalidatiemogelijkheden na de bestralingen bij borstkanker.

Bij de Oncologische revalidatiebehandeling van Revalidatie Friesland worden zowel de lichamelijke en psychische problemen behandeld. De behandeling, revalidatie na chemotherapie, is er op gericht om de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te stimuleren. Zo kan de patiënt na de herstelperiode weer volop genieten van het leven.

Het verhaal van Sietske (43): “I’ll be back”

Bij Sietske Jonker (43) werd in de zomer van 2015 borstkanker geconstateerd. Een borstsparende operatie, zes chemokuren en eenentwintig bestralingen later zit ze nu halverwege het oncologische revalidatieprogramma van Revalidatie Friesland in Heerenveen.

Lees het hele verhaal

Borstkanker & oncologische revalidatie

Bij de behandeling ‘Oncologische revalidatie’ werken verschillende disciplines samen om de levenskwaliteit van een kankerpatiënt te verbeteren. Zo helpt de behandeling om een nieuwe balans in algeheel functioneren te vinden. De behandeling is gericht op herstel van fysieke, psychische en/of sociale klachten gerelateerd aan kanker of chemotherapie.

Lees meer over oncologische revalidatie