Vacature lid cliëntenraad

Revalidatie Friesland is op zoek naar een nieuw lid voor de cliëntenraad. Draag jij de revalidatiezorg een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de patiëntzorg? Heb je ervaring met de kinderrevalidatie, bijvoorbeeld als ouders van een (ex-) patiënt of als ex-patiënt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De cliëntenraad

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van patiënten van Revalidatie Friesland. De leden hebben allemaal een relatie met Revalidatie Friesland. Zo wordt een aantal zetels ingevuld door (ex-)patiënten en een zetel door een ouder/verzorger van een patiënt.

De raad kijkt vanuit het perspectief van de patiënt naar het beleid van Revalidatie Friesland en geeft hier – gevraagd en ongevraagd – advies over. De leden van de cliëntenraad zetten zich in voor de best mogelijke zorg, met zoveel mogelijk regie voor de patiënt. Er is regelmatig overleg met de Raad van Bestuur.

Wie zoeken wij?

Een lid met ervaring met de kinderrevalidatie, als ouder of als patiënt en met interesse in de revalidatiezorg en in Revalidatie Friesland.

Daarnaast zou het fijn zijn als je:

  • Mee kunt denken in ontwikkelingen vanuit het perspectief van de patiënt;
  • Sociaal bent en goed bent in het zoeken en onderhouden van contacten;
  • Goed in teamverband functioneert;
  • De balans weet te bewaren tussen persoonlijke betrokkenheid en bestuurlijke afstand;
  • Woonachtig bent in de regio Friesland (of omgeving).

Wat vragen we van jou?

Reken erop dat je rond de 10 tot 15 uren per maand nodig hebt voor de uitvoering van je vrijwilligersfunctie. Maandelijks is er een vergadering op dinsdagavond van 18.45 tot 21.00 uur. Flexibiliteit hierin is fijn, want het kan zijn dat je vaker en ook eens overdag moet overleggen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een zinvolle vrijwilligersfunctie in een positieve en betrokken sfeer. Met ons inwerkprogramma maken we je wegwijs in onze organisatie, waarna we in goed overleg de taken en aandachtsgebieden verdelen. Daarnaast krijg je een goede onkostenvergoeding en kun je jezelf ontwikkelen door middel van scholing.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hetty van Dijk, ambtelijk ondersteuner cliëntenraad, door een mail met je telefoonnummer te sturen naar H.van.Dijk@revalidatie-friesland.nl, je wordt dan door haar teruggebeld.