Edwin: “Vooruit kijken én doorgaan”

Edwin Kooren werd begin 2014 getroffen door een beroerte, waardoor hij afasie heeft.

In 2008 was Edwin al eens behandeld voor kanker en helaas constateerden ze in 2013 teelbalkanker. Hiervoor werd een behandeling ingesteld waaronder een operatie en chemotherapie. In het ziekenhuis heeft hij, waarschijnlijk als complicatie op de chemotherapie, een beroerte gehad. Dikke pech, gewoonlijk is de kans op deze complicatie minimaal.

De tijd terug draaien gaat nou eenmaal niet

Dat is wel een hele rare gewaarwording. Je gaat als een ‘gezonde’ man het ziekenhuis in en het volgende moment kun je vrijwel niets meer. Edwin moest echt alles opnieuw leren. De meest simpele dingen zoals lopen, aankleden en praten. Natuurlijk heeft hij regelmatig momenten gehad dat hij de tijd terug wilde draaien. Maar dat gaat nou eenmaal niet. Je moet vooruit kijken én doorgaan.

Fotografie

Edwin is ook altijd doorgegaan met zijn hobby fotografie. Sinds zijn beroerte heeft hij het fotograferen echt opgepakt. Inmiddels is het zelfs meer geworden dan een hobby.

Edwin is op vrijwillige basis onze ‘huisfotograaf’ en schiet zo nu en dan mooie foto’s voor Revalidatie Friesland. Daarnaast is hij ook in te huren als fotograaf voor specifieke foto-opdrachten maar ook bestaande foto’s uit zijn portfolio zijn af te nemen. Nieuwsgierig? http://edwinkoorenfotografie.nl/

Juni 2018