Revalidatie Friesland is een revalidatiecentrum dat gespecialiseerd is in het behandelen van mensen die problemen hebben op het gebied van houding en beweging. De kliniek volwassenenrevalidatie biedt intensieve medische en verpleegkundige zorg aan volwassenen met diverse problematiek. Naast een klinische afdeling voor volwassenen kent het centrum ook verschillende poliklinieken en een kliniek voor kinderen. Hieronder leest u praktische informatie voor uw verblijf op de kliniek volwassenenrevalidatie.
Bezoektijd
Bezoek is iedere dag tot 21.00 uur van harte welkom. U kunt met de verpleging overleggen over de meest geschikte bezoektijd. Therapie-, eet- en rusttijden dienen te worden gerespecteerd.
Therapierooster
U ontvangt dagelijks een overzicht waar de therapietijden op staan vermeld.
Kleding
Voor de therapieën is het gewenst dat u sportkleding en eventueel zwemkleding draagt. De kleding kan tegen een kleine vergoeding in het revalidatiecentrum gewassen worden.
Hulpmiddelen en voorzieningen
Tijdens uw opname
Tijdens uw opname kunt u gebruik maken van de hulpmiddelen van Revalidatie Friesland die u ondersteunen bij het dagelijks functioneren. Denk hierbij aan een rolstoel of loophulpmiddel. De persoonsgebonden hulpmiddelen, zoals een rolstoel of vierpoot, mag u tijdens het weekendverlof ook thuis gebruiken. Op de dag van ontslag levert u de hulpmiddelen van Revalidatie Friesland die u tijdens de opname heeft gebruikt weer in. Hulpmiddelen, zoals een douchestoel of een hoog/laag bed, kunt u via een uitleenpunt bij u in de omgeving op vertoon van uw zorgpas lenen of huren.
Na ontslag
Het kan zijn dat u na uw ontslag hulpmiddelen en/of voorzieningen nodig heeft. Soms heeft u recht op een vergoeding van de WMO en/of zorgverzekeraar en in andere gevallen is er geen vergoeding mogelijk. Uw behandelaars kunnen u meer vertellen over de regelgeving en mogelijkheden.
Eten en drinken
In de huiskamer staat koffie en thee voor u klaar. U kunt tussen 17.15 en 18.00 uur in het restaurant warm eten. Wanneer u niet in staat bent om in het restaurant te eten, dan kunt u met de verpleging bespreken wat voor u de beste oplossing is. Uw bezoek kan tegen betaling in het restaurant koffie en thee drinken. Dat geldt ook voor de lunch en het avondeten. Wil uw bezoek in het restaurant avondeten, dan kunt u dit voor 15.00 uur doorgeven aan de keuken. Het is voor gasten mogelijk om een 10-maaltijdenkaart aan te schaffen voor de prijs van 9 warme maaltijden. De kaarten zijn verkrijgbaar in het restaurant. Op meeloopdagen is de lunch voor twee gasten gratis op vertoon van een lunchbon (verkrijgbaar bij de voedingsassistent).
Ziekmelden en afwezigheid
Neem bij ziekte zo snel mogelijk contact op met de verpleegafdeling om u af te melden. De revalidatiearts overlegt met u op welke wijze u de behandeling zo snel mogelijk weer kan hervatten. Heeft u afspraken in het ziekenhuis gepland, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de revalidatiearts of verpleging. Dan houden we daar rekening mee bij het plannen van de therapieën.
Verlof
Weekend
Zodra het mogelijk is, mag u in het weekend naar huis. Dit wordt door de revalidatiearts met u besproken. U mag vrijdag na de laatste therapie vertrekken en wordt op zondagavond voor 21.00 uur weer verwacht. Tijdens het weekend blijft de revalidatiearts medisch verantwoordelijk. Bij ziekte neemt u daarom contact op met de afdeling. De afdeling is bereikbaar op (088) 580 <nummer>.
Speciale gelegenheden
Bij speciale gelegenheden (bijvoorbeeld verjaardag) binnen het gezin is het mogelijk om met de revalidatiearts naar een passende oplossing te zoeken. Deze verzoeken moeten binnen de behandeling passen en worden dus niet altijd ingewilligd.
Buitenland en vakanties
Tijdens de behandelperiode is het niet toegestaan om naar het buitenland te gaan.
Medicatie
Tijdens uw opname worden de medicijnen verstrekt door de verpleging. En ontvangt u van de verpleging alle noodzakelijke verbandmaterialen en medicijnen voor het weekend. De kosten hiervoor zijn inbegrepen bij de opnameprijs. Bij ontslag worden de recepten van de medicatie naar uw apotheek verzonden, zodat u op de dag van ontslag de medicatie kunt ophalen.
Post
Binnenkomende post wordt bij receptie van Revalidatie Friesland afgeleverd en naar de afdeling gebracht. Ook uitgaande post kan hier afgegeven worden. Voor een snelle afwikkeling van binnenkomende post is het handig om de post als volgt te adresseren:
Revalidatie Friesland
Uw naam
Kliniek volwassenenrevalidatie
Hoofdstraat 3
9244 CL Beetsterzwaag
Radio, tv en internet
Op alle kamers is een televisie aanwezig. Ook in de gemeenschappelijke ruimtes zijn radio’s en televisies met DVD-speler aanwezig. Op dit moment loopt er een proef met iPads met een entertainmentsysteem in de kliniek. In het hele revalidatiecentrum is WiFi beschikbaar. Informeer bij de receptie naar de gebruikersnaam en het wachtwoord.
Gebruik van telefoon, tablet en laptop
U mag uw mobiele telefoon, tablet en laptop meenemen naar het revalidatiecentrum. Houd bij het gebruik wel rekening met andere patiënten.
Roken en alcohol- en drugsgebruik
Er mag niet gerookt worden op de terreinen en locaties van Revalidatie Friesland. Onze organisatie is geheel rookvrij. Ook is het niet toegestaan alcohol of drugs te gebruiken.
Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in verband met infectiegevaar of mogelijke allergieën. Voor een hulphond kan in overleg met de verpleging een uitzondering worden gemaakt.
Parkeren en vervoer
Voor bezoekers zijn er ruime parkeermogelijkheden (voor het gebouw) op het terrein van Revalidatie Friesland. We gaan er vanuit dat u zelf vervoer regelt. In een aantal gevallen kunnen kosten van eigen vervoer in aanmerking komen voor vergoeding. Wanneer u niet met eigen of openbaar vervoer vervoerd kunt worden, is taxivervoer een mogelijkheid. Informeer voor vervoersmogelijkheden en vergoeding bij uw eigen zorgverzekeraar.
Aansprakelijkheid
Het bestuur van Revalidatie Friesland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade door diefstal of vandalisme, van welke aard dan ook, met betrekking tot privébezittingen. We adviseren daarom zo weinig mogelijk geld of waardevolle spullen mee te nemen.
Calamiteiten
Volg bij een calamiteit (bijvoorbeeld bij brand of een ongeval) altijd de instructies van de bedrijfshulpverleners op. Meer weten? Vraag uw aanspreekpunt naar de veiligheidsregels.