Rookvrij Revalidatie Friesland

Revalidatie Friesland is volledig rookvrij. Dit geldt voor alle locaties. In de gebouwen en op de terreinen mag niet meer gerookt worden. Voor de locaties die zich in of bij een ziekenhuis bevinden wordt het beleid van het betreffende ziekenhuis gevolgd. Medewerkers, patiënten of bezoekers die willen roken, zullen dat buiten onze terreinen moeten doen.

Als revalidatiecentrum willen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen door het aanbieden van medische specialistische revalidatiezorg. Dit betekent ook dat we zorg willen dragen voor het behouden en verbeteren van de gezondheid voor patiënten en medewerkers. Het faciliteren van roken hoort hier niet meer bij.

Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, de e-sigaret en alle ander rookgerei.

Ik ben een roker – wat nu?

Uiteraard adviseren we u om te stoppen met roken. Een stoppen-met-rokencursus wordt vaak vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

We weten ook dat stoppen met roken geen eenvoudige opgave is. Voor eventueel advies kunt u terecht bij uw(huis-)arts, apotheker of de GGD.

In de kliniek en op de terreinen mag echt niet meer worden gerookt. Bespreek uw rookgedrag daarom met uw revalidatiearts, verpleegkundige of therapeut. Soms kunnen rokers tijdens hun opname overstappen op nicotinepleisters of nicotinekauwgom. We verwachten van iedereen die Revalidatie Friesland bezoekt dat men zich aan de regels houdt – en dus meewerkt Revalidatie Friesland rookvrij te houden.

www.rokeninfo.nl – Wetenschappelijk betrouwbare informatie over roken en stoppen met roken van het Trimbos Instituut.

www.ikstopnu.nl – Voor mensen die gaan of willen gaan stoppen met roken en verwijzing naar een gratis telefonische hulplijn van het Trimbos Instituut.

www.ggdfryslan.nl – GGD Fryslân biedt groepstraining om te stoppen met roken.